Over essentiële olie

Een essentiële olie is een vluchtige, aromatische verbinding in een plant, boom, wortel, bloem of vrucht.

Het is het vloeibare immuunsysteem van de boom of plant wat ervoor zorgt dat hij overleeft bij aanvallen van buitenaf. Dat kunnen bacteriën of virussen zijn, maar ook schimmels of verwondingen.

Wat de essentiële olie voor de boom of plant doet, kan het ook voor ons betekenen bij de talloze fysieke en/of mentale uitdagingen die we op ons pad tegenkomen. 

 

Het woord aromatherapie wordt pas sinds deze eeuw gebruikt, maar in feite is het gebruik van essentiële oliën al duizenden jaren oud en maakten de Egyptenaren en de Babyloniërs er al volop gebruik van om zowel de geest als het lichaam te verzorgen. De meest bekende oliën die de Egyptische priesters gebruikten waren Wierook, Mirre, Cederhout, Oregano, Koriander en Jeneverbes. 

  

Iedere essentiële olie heeft zijn eigen specifieke werking.

Algemene heilzame eigenschappen van de oliën zijn: reinigend, antibacterieel, antiviraal, antiparasitair, rustgevend, ontkrampend etc. 

De werking van essentiële olie is holistisch: het werkt door op zowel fysiek, mentaal als op spiritueel niveau. Daarom zijn ze in hun toepassing zo veelzijdig inzetbaar.